Resor & Besök

20/20 Vision

2020/02/07

Full fokus på det nya decenniet!


Den första månaden på 2020 drog förbi som en snöstorm på Västkusten – plötsligt här och lika hastigt över. Full fart, precis som vi vill ha det! Förhoppningsvis får vi lite försmak av våren snart och kan unna oss en kaffe eller två i solen.

 

Praktikanten Petra Persson


Vi vill inleda med att presentera årets praktikant – Petra Persson! Hon studerar vanligtvis vid UID men kommer under tio veckor bistå med designkunnande och kampsportundervisning (??) här på kontoret.

Just idag kan man träffa henne på Stockholm Furniture Fair, där hon trendspanar och besöker Materialbiblioteket. Tveka inte att hälsa på Petra om ni springer på varandra där!

 

Petra at SHIFT

 

Här är några smakprov från mässan!

 

 

Ung Företagsamhet Göteborg


På SHIFT har vi lång erfarenhet inom industridesignens olika aspekter och förgreningar. Detta är något vi gärna delar med oss av – inte bara genom att ta in praktikanter. I år har vi haft det stora nöjet att assistera inte mindre än tre olika UF-grupper från Polhemsgymnasiet med input på deras projekt. UF är ett initiativ med målet att främja unga individers företagsamhet i realistiska projekt. Eller som de beskriver det själva:

Ung Företagsamhet är en politiskt obunden, ideell utbildningsorganisation och är en del av den globala organisationen Junior Achievement. Sedan 1980 har vi utbildat gymnasieelever i entreprenörskap genom utbildningen UF-företagande. Sedan 2010 arbetar vi även på grundskolan. Ung Företagsamhet ger barn och ungdomar möjlighet att träna och utveckla sin kreativitet, företagsamhet och sitt entreprenörskap. – UF

 

UF_Göteborg_ChewBin_SHIFT

Ibland får man skrynkla pannan lite extra för att komma på vad som är den bästa vägen framåt för dessa unga entreprenörer.

De arbetar inom snäva tidsramar, men vi är mycket spända på att se vad ChewBin och övriga grupper kommer att presentera!

 

Med blicken mot sommarhalvåret


I övrigt viskas och pysslas det inför våren, då ett av våra lite längre samarbeten börjar mogna för lansering. Mer om det där och då – ha det fint tills dess!

 

Dela