Lansering

Att smida medan järnet är varmt

2018/09/26

September har varit järnets månad här på SHIFT.


Bland våra många spännande projekt har flera haft en röd tråd: glödheta metaller och magneter.
Scrolla nedåt för att läsa mer!

hot iron

Induktionsvärmare


Bland dessa har vi bland annat bistått företaget Alesco med att ta fram en prototyp för deras nya ACE 12 och ACE 20 – induktionsvärmare som skapar ett alternerande magnetiskt fält för att generera värme inuti material. Blir du nyfiken på hur det fungerar så har de beskrivit det bra med text och video på sin sida.
Med rykande högt tempo så arbetade vi fram en uppdaterad, mobil produkt redo för mässan Automechanika i Frankfurt. Denna mässa fokuserar på service knuten till fordonsindustrin och är världsledande i sitt slag. Alesco fick stor framgång och flera beställningar på de nya produkterna vilket glädjer oss innerligt.

ACE 12, designed by SHIFT Design & Strategy

Förstklassigt gjutjärn


På samma tema lanserade Josef Davidssons fler av de vedspisar vi formgivit åt dem, bland annat den elegant avskalade JD 227, som har en given plats i moderna hem såväl som lantstället i 50-talsanda. Ett perfekt tillskott såhär när hösten blåser in över Skandinavien!
Josef Davidssons talar för en kvalitet och produktivitet som vi har stor respekt för och vi på SHIFT är stolta över att ha arbetat tillsammans med dem med dessa mycket varierade designer i JD 227, JD 27, Viking 30 och Josef Davidssons 320.

JD 227, designed by SHIFT Design & Strategy

 

Magnetisk dragning


Ytterligare två projekt med magnetiska krafter har legat på skissbordet den senaste tiden och vi ser fram mot att få visa upp slutresultaten på vår nyhetssida och projektsida inom kort.
Titta förbi SHIFT snart igen!

 

 

Dela