Lansering
Resor & Besök

Design med medmänniskan i fokus

2018/11/14

Oktober hade medmänniskan och miljö i fokus!


Månadens lanseringar som vi stolt kan visa upp är kommunikationsstrategi för Teambo – en verksamhet som arbetar med trygghetsskapande boendelösningar – en serie elektriska motorer för båtägare som vill ersätta diesel- och bensinmotorer, framtagen för Greenstar Marine, samt en stigbygel av företaget Ophena som säkerställer att ryttaren inte riskerar att fastna vid fall.
Vi har dessutom undervisat vid världsledande Umeå Institute of Design  i avancerad skissteknik.

 

Scrolla nedåt för att läsa mer!

 

Shift Design & Strategy med medmänniskan i fokus

 

 

 

 

Trygghetsskapande


Teambo startade år 2003 och bedriver verksamheter inom boende och bemanning riktade till socialtjänsten. Ett stöttande företag med mål att skapa ro och värme för människor ska så klart i tydligaste möjliga mån signalera detta redan i varumärket – det första intrycket för många människor.
Tillsammans med dem har vi arbetat fram logotyp och grafiskt material för hemsida och print. Dessa utgör nu basen för deras kommunikation utåt och har fått ett otroligt positivt bemötande!

Teambo logo by Shift Design & Strategy 2018

Teambo website by Shift Design & Strategy 2018

 

Motorns evolution för en grönare framtid


Greenstar Marine visar i skrivande stund upp produkter ur deras två nya elmotorserier på METS (Marine Equipment Trade Show) i Amsterdam.
Greenstar Marine booth at METS 2018 Shift Design & Strategy
Dessa kraftpaket är inte bara skonsamma för miljön utan tar dessutom betydligt mindre plats i båten när användaren byter ut befintlig motor. Här på SHIFT hjälper vi gärna till att ta steg för produkter som värnar om sitt avtryck i världen och gör vårat yttersta för att dessa ska nå den framgång de förtjänar.
I denna idé- och prototypleverans samarbetade vi med Addema för att snabbt och smidigt säkerställa fysiska modeller till METS. Nästa steg blir att ta fram de färdiga produkterna och skeppa slutleveransen!

 

Produkterna kan du beställa från Greenstar Marine inom en snar framtid. Väl värd att ha i åtanke inför sommaren 2019 för motorbåtsentusiasten som suktar efter en seglats lika ljudlös som i segelbåt!

 

 

Kompromisslösa hästkrafter


Ännu ett sätt att ersätta fossildrivna motorer på är givetvis att rida med häst. Sedan i somras har vi samarbetat med Ophena och bistått med att evolvera deras revolutionerande magnetiska stigbygel. Hur den fungerar beskriver de bäst själva i denna korta, pedagogiska video på sin sida.
Ophena stirrup design evolution by Shift Design & Strategy 2018

Open Design.

For Absolute Safety.

Getting caught in a stirrup can lead to dangerous accidents. Every aspect of Ophena – from its open design to the magnetic system to the footstopper – is designed to keep you safe. So you can leave risks aside and focus on the ride.

Dessa går att förbeställa redan nu och lär bli årets julklapp för den ridintresserade!

 

 

 

Att designa designers


Sist men inte minst har vi haft ett uppdrag på renommerade UID (Umeå Institute of Design) där Felix – tidigare student på skolan – återvände upp till Norrland för att undervisa i avancerad skissteknik.
Denna två veckor långa kurs inleddes med att eleverna fick lära sig använda analoga skissverktyg som markerpennor och Prismacolor. Vid slutet av kursen kunde de hantera dessa fundamentala designverktyg så pass väl att de behärskade olika nivåer av skiss, iteration och detaljerad produktillustration.

UID BA1 2018 Shift Design & Strategy BW design sketching

 

 

UID BA1 2018 Shift Design & Strategy BW

Utöver att lära eleverna skissteknik så passade vi på att ge dem goda råd inför sin tid på skolan. Det viktigaste dessa flitiga elever kommer att designa på UID är enligt oss – sig själva. Vi önskar dem all lycka i sökandet efter att komma på vilka människor de vill vara och vilket avtryck de vill lämna i världen.

 

Tack för denna gång!


 

Dela