"Väx aldrig upp & fortsätt upptäcka!"

Carl Hampf

CEO, Partner

Carl är en av grundarna av Shift som älskar att befinna sig mitt i gränssnittet mellan människa och teknik. Han älskar att damma av gamla marknadsstrategiska modeller och ge dom nytt liv genom designperspektiv. Att "avflummifiera" design är lite av ett ledmotiv.

"Calle" har vuxit upp med designyrket. Faktum är att det rinner i blodet. Pappa Jan är en av ikonerna i svensk designhistoria och det var på skrivbordet mittemot Jan som Calle tog del av de första hemligheterna för designmässig framgång redan på 70-talet. Efter 9 levnads- & utbildningsår i USA återvände Calle till där skrivbordet mitt emot. Sedan sammanslagningen av Hampf Design & Stinct 2009, har designframgångar skapats genom Shift. Det är möjligtvis ett annat skrivbord men det är ändå samma design-DNA som flyter i ådrorna.
”På SHIFT låter vi barnasinnet få leva ut. Det skapar förutsättning för fantasi & kreativitet. Att vi sen kopplar det till affären gör det till innovativa lösningar”
Calle's förmåga att implementera marknadsstrategier inom design, samt hans förmåga att analysera och identifiera brukarbehov, uttalade som outtalade, har varit en stor bidragande del i skapandet av "CUE", Shift's egenutvecklade designstrategiska verktyg. Sedan lanseringen av "CUE" 2002, har insiktsdriven innovation varit en integrerad del av Shift's designprocess vilket har resulterat i starkare varumärken och större brukarnyttor.
Läs mer om Carl Hampf
+46 708 900 885

Patrik Westerlund

Partner, Designer, Designstrateg

Patrik är en av grundarna av Shift och lockas av korsbefruktningen mellan design och innovation. Hans utbildningsbakgrund inom Industridesign från HDK samt Innovation och entreprenörskap från Chalmers gör att han gärna arbetar med entreprenörsdrivna företag för att få kicken från att designa en typ av produkt som ingen annan tidigare satt på marknaden.

"En bra design ska också bli en bra affär för kundens del. Design är affärsutveckling för mig."
Patriks analytiska och engagerade sida ger designprojekten brukarinsikt som han lägger till grund för varumärkesstärkande strategier åt kunderna. Att problemlösa i stort och i smått i samma projekt ger honom de perspektiv han behöver för att definiera produktnyttan på nya sätt som bidrar till produktpositioneringen.   Undervisning ligger Patrik varmt om hjärtat. Fyra årskullar på prisbelönta Umeå Institute of Design har haft honom som lärare i Designstrategi. På Chalmers Tekniska högskola har han undervisat tio årskullar i Basic design.
"Vad gäller kickar tar jag dem gärna också av adrenalin på havet, kite surfandes på blåsiga västkusten. När andra klagar på det blåsiga vädret ler jag."
Läs mer om Patrik Westerlund
+46 702 500 500

Pär Bergström

Partner, Huvudansvarig för design

Pär är den gamle senioren i studion. Kanske mer på pappret än till sinnet. Utbildad på anrika Royal College of Art och Imperial College i London samt Utvecklingsingenjörslinjen i Halmstad, vilket ger en bred kunskapsbas med fokus på innovation och projektledning. Hans ständiga nyfikenhet på trender och teknik är hans stora drivkraft.

Med decennier av konstant produktutvecklingsarbete, så har Pär byggt upp en gedigen erfarenhet inom ett brett spektrum av marknader, vilket ger trygghet och han är den klippa man kan luta sig mot som namnet antyder. Ett bevis på detta är de tre Stora Designpris vinster har han styrt i land.  
”Att arbeta med oss på SHIFT skall vara en rolig, intressant och givande resa. En resa som inte bara ger klirr i kassan utan ger energi och ger mersmak”
  Utöver sitt kunnande inom design har Pär en gedigen teknisk förståelse för konstruktion och produktion samt materialkunskap, vilket medför ett effektivt kreativt arbetssätt. Utanför studion så hittar du honom med stor sannolikhet med golfklubbor och boll. Golfen ger honom tid att reflektera och där finner han också ofta inspiration och idéer på hur problem ska lösas. Viktigast i livet är en bra balans i livspusslet, att få vara med familjen och vännerna, att kanske ta en sväng med den lilla båten eller bara slappa med en bok på sommarstället.   Vill du diskutera ett projekt eller spela en runda golf så…
Läs mer om Pär Bergström
+46 707 383 056

Felix Meijer

Designer

Det senaste tillskottet på kontoret sedan sommaren 2017, som utöver att vara examinerad från prisbelönta Umeå Institute of Design även tillför kunskap inom sjukvård, undervisning samt hur man bäst putsar upp en spit shine på läderskor.

Ursprungligen från Borensberg, Östergötland, så har Felix tagit sig till Göteborg via studier inom design och visualisering på orter som Vikingstad, Örebro och Umeå. På vägen har han inte bara studerat design utan även sjukvård - en erfarenhet som han anser går hand i hand med framgångsrik industridesign.
För mig är den viktigaste egenskapen som designkonsult att besitta empati - att snabbt förstå vem du som kund är och vilken målgrupp du vänder dig till, så att jag kan assistera dig med att ta fram produkter och tjänster som tilltalar den tänkta användaren.
Utöver kunnande inom design har Felix dessutom utbildning inom sjukvård och pedagogik, vilket vi drar stor nytta av på kontoret under projekt inom medtech eller vid förfrågan om undervisning inom design och konst.   Utanför kontoret gillar han att putsa på ett par skor från lokala Sneaky Steve, sitta och teckna på ett café eller lyssna på någon ljudbok om dystopisk sci-fi. Han har också varit skandinavisk mästare i extremsporten Street Luge - vill du fråga honom vad det är för något eller för all del har någon designidé så tveka inte att maila eller slå en signal!  
Läs mer om Felix Meijer
+46 734 424 217
Stäng